Belangrijke weetjes over de Maxi cosi

De baby is op komst en je bent als aankomende mama of papa druk bezig om dit belangrijke moment in je leven zo goed mogelijk voor te bereiden door dingen aan te schaffen zoals een Maxi cosi. Een Maxi cosi is eigenlijk gewoonweg een merknaam voor autostoeltjes voor baby’s en kinderen. Het is echter zo’n bekend merk dat men in de volksmond nu de term Maxi cosi gebruikt voor baby autostoeltjes. Als je binnenkort ouder wordt en van plan bent om zelf een Maxi cosi aan te schaffen, lees dan verder voor meer informatie.

Hoe gebruik ik een Maxi cosi op de juiste manier?
Het is belangrijk om je te beseffen dat een Maxi cosi alleen bedoeld is voor de jongste baby’s. Je gebruikt hem voor baby’s tussen de nul en twaalf maanden. Verder is het gebruik van een Maxi cosi bedoeld voor kleintjes tussen de nul en dertien kilo en moet de lengte liggen tussen de veertig en vijfentachtig centimeter. Ook pasgeboren baby’s kunnen worden vervoerd met een Maxi cosi, bijvoorbeeld als je na de bevalling vanuit het ziekenhuis voor het eerst met je baby naar huis rijdt. Zorg er bij het gebruik van de Maxi cosi altijd voor dat je hem achterstevoren in je auto plaatst, zodat je baby tegen de rij richting in ligt. Deze manier is de meest veilige om je baby te vervoeren. Een Maxi cosi bevat altijd een veiligheidsgordel. Het is belangrijk om deze gordel altijd te bevestigen. Als je de Maxi cosi in de auto plaatst, doe dan ook altijd de autogordel om de Maxi cosi.

Past mijn kind nog in de Maxi cosi?
Op deze leeftijd groeit je kleintje als kool. En dan is het belangrijk om erop te letten dat alles nog past, ook de Maxi Cosi. Op de Maxi cosi staan aanwijzingen wat betreft de maximale lengte en gewicht. Wanneer de beentjes over de rand van het stoeltje heen komen is dit niet heel erg. Het belangrijkste is dat het hoofdje van je baby goed beschermd is. Als de bovenkant van de oren boven de rand uitkomen, ben je toe aan een grotere Maxi Cosi.