De leukste wandelvakantie

Wandelen Costa Blanca
Spanje staat vaak bekend om zijn heerlijke eten en fijne klimaat, maar ook door de prachtige bergketens en natuur is Spanje het ideale land voor een wandelvakantie. De Costa Blanca is natuurlijk vooral bekend om zijn drukbezochte stranden en feesten zoals bijvoorbeeld in Benidorm, maar voor de avonturiers onder ons is er nog veel meer te ontdekken. In het achterland van de Costa Blanca ligt namelijk het minder bekende Marina Alta: een mediterraans ongerept paradijs.
Vakantie boeken
Ligging
Marina Alta ligt in het noordelijke deel van de Costa Blanca. Het is een rustgevende plek, maar maak je geen zorgen er is genoeg te doen. De plek bruist van de activiteiten en de natuur is adembenemend. Prachtige bergketens en natuurreservaten maken het gebied tot de ideale plek voor een uitdagende wandelvakantie. Vanaf de bergketens kijk je uit over de parelwitte stranden en kun je hier na een lange dag wandelen lekker uitrusten op het strand. Zo heb je het beste van beide werelden! Het heerlijke is dat het nog zo onontdekt is dat je geen last zult hebben van massa’s toeristen.

 

Prachtige wandelroutes
In Marina Alta kun je de mooiste wandelingen maken. Veel wandelroutes zijn via de oude dorpelingen doorgegeven aan de lokale bevolking. Zo gingen mensen hier vroeger al op zoek via deze paden naar stukjes land om olijven, druiven en amandelen te verbouwen. Er worden verschillende wandelarrangementen aangeboden, zowel voor de beginnende als voor de meer ervaren wandelaars.

 

Avontuurlijk in de Costa Blanca
Of je nou houdt van rustige wandelingen of wat meer actie, alles kan in Marina Alta. Naast wandelen kun je hier namelijk ook mountainbiken, klimmen en boulderen en is er dus in dit gebied voor ieder wat wils. De Costa blanca heeft gemiddeld zo’n 330 ‘zondagen’ per jaar en is hiermee het gebied bij uitstek om heerlijke zonovergoten wandelingen te maken en van de rotsen af te sjezen. De meeste wandelroutes zijn duidelijk aangegeven door borden en markeringen, maar er zijn ook veel gidsen beschikbaar om het beste uit de wandeltocht te halen.