Doe je btw aangifte goed

Een bedrijf in België is verplicht btw aangifte te doen. Dit kan ieder kwartaal plaatsvinden maar ook maandelijks. Om te voorkomen dat je er iedere keer veel werk aan hebt kun je er ook voor kiezen dit met behulp van een geautomatiseerd systeem te doen.
Geschikt voor verschillende ondernemingen

Een voorbeeld van een dergelijk systeem is Yoursminc. Met dit systeem kun je de boekhouding van je onderneming veel sneller doen dan voorheen. Het is geschikt voor eenmanszaken maar ook kleine tot middelgrote ondernemingen kunnen ermee uit de voeten.
Van concept tot definitieve versie

Het systeem kan voor tal van zaken gebruikt worden die met boekhouden te maken hebben. Zo kun je er alle transacties die binnen een bepaalde periode gedaan worden in verwerken. Hiermee wordt het overzicht van alle inkomsten en uitgaven dus compleet. Dit concept met alle transacties kan aan het einde van een periode definitief gemaakt worden en als basis voor de btw aangifte dienen. Zo hoef je er niet weer opnieuw een hoop tijd in te steken om alles compleet te maken.
Aanpassen blijft mogelijk

Mochten er onverhoopt fouten in staan doordat je bijvoorbeeld een bepaalde factuur vergeten bent te boeken of in de verkeerde periode geregistreerd hebt dan is het nog altijd mogelijk om wijzigingen te doen. Omdat het een geautomatiseerd systeem betreft worden de wijzigingen allemaal meegenomen en rolt er zo vanzelf een ander resultaat voor je bedrijf uit dat je kunt gebruiken voor de btw aangifte.