Jouw droom als ondernemer kan kostbaar zijn

Als ondernemer krijg je te maken met uitdagingen. Veel mensen starten een bedrijf waarbij ze handelen in een product wat goed beschikbaar is. Je kan de apparatuur die nodig is om een bepaald product te produceren prima kopen of bestellen in de reguliere handel. Er zijn echter ook zaken die een hoger doel dienen, maar die niet zomaar met beschikbare apparatuur kunnen worden gemaakt. Ook kan het zo zijn dat een bepaald product eerst een heel traject van ontwikkeling moet doormaken voordat het op de markt gebracht kan worden. We geven een voorbeeld uit de praktijk. Maak gebruik van WBSO

Revalidatie techniek die levens verandert
De overheid verwacht van steeds meer mensen met een arbeidsbeperking dat ze meedraaien in de maatschappij. Dat klinkt heel leuk in de theorie, maar in de praktijk blijkt het toch nogal eens anders in elkaar te zitten. Feit is dat veel ernstige lichamelijke beperkingen zich niet zomaar verenigen met een baan bij een bedrijf. Iemand die geboren is met verkorte armen en/of benen zal behoorlijk moeten worden geholpen voordat hij of zij aan de bak kan bij een bedrijf. De verouderde revalidatie techniek bood in dat geval weinig soelaas. De patiënt werd een thuiszitter die ondanks persoonlijke kwaliteiten niet aan het werk kon. De situatie op de werkvloer was nu eenmaal niet goed genoeg om een handicap te kunnen overwinnen tijdens het werk. Gelukkig is er de laatste jaren een hoop aandacht besteed aan de techniek achter revalidatie.

WBSOHoe je van een beperking een aanwinst maakt
Ontwerpers zaten niet stil en samen met de doelgroep – mensen met een lichamelijke beperking – werd er apparatuur ontworpen die bruikbaar was door iemand met een lichamelijke beperking om mee te kunnen draaien in het bedrijfsleven. Dit alles was echter niet mogelijk geweest zonder een potje om de research en de productie van de revalidatie apparatuur mee te kunnen bekostigen. Dat potje komt in de vorm van een subsidie van overheidswege. Je krijgt daardoor als ondernemer een behoorlijk deel van de research kosten terug die je maakt in de aanloop naar de productie van een dergelijke revalidatie oplossing.