Tweewielers rijwiel kopen

Als je op zoek bent naar een nieuwe fiets kun je winkel na winkel aflopen, je kunt ook tweewielers rijwielen online kopen in de webshop. Hoewel online fietsen kopen erg praktisch kan zijn, is het voor sommige mensen wat lastig om de opties met elkaar te vergelijken. Het goede nieuws is dat je in de webshop snel de juiste keuze kunt maken mits je weet waar je op moet letten. De eerste vraag is uiteraard; waarom een elektrisch tweewielers rijwiel kopen?

Bekijk de complete collectie tweewielers rijwielen in de online webshop van Fast & Furious, hier kun je eenvoudig de e-Bike vinden die aansluit op jouw wensen.

Waarom een elektrisch tweewielers rijwiel kopen?

Het prijsverschil tussen een goede normale fiets en een elektrische fiets is kleiner dan je denkt, sommige e-Bikes zijn zelfs goedkoper dan standaard tweewielers rijwielen! Het verschil is prijs is wel te merken, er wordt bij goedkope fietsen vaak bezuinigd op de kwaliteit van de onderdelen en de service. Voor een betaalbare elektrische fiets moet je ongeveer vijftienhonderd euro tellen, duurdere modellen bieden meer comfort en opties. Goedkoop is duurkoop, let naast het merk ook zeker op de informatie in de webshop.

Niet elk elektrisch rijwiel is hetzelfde

Bij elektrische tweewielers rijwielen zijn er drie soorten aandrijving; voor, achter en in het midden. De laatste biedt het grootste comfort, maar de prijs ligt ook hoger. Bij de meeste e-Bikes bevindt de aandrijving zich aan de voorzijde, houd er rekening mee wanneer je voor eerste keer op een elektrische fiets rijdt dat je een beetje vooruit wordt getrokken met aandrijving aan de voorzijde.

Dames, Heren en Unisex

Je kunt bij tweewielers rijwielen nog steeds kiezen voor damesfietsen en herenfietsen met de bekende tussenstang. Toch zijn er ook Unisex fietsen waar zowel dames als heren comfortabel op kunnen rijden. Seniorenfietsen hebben bijvoorbeeld een extra lage instap wat voor zowel mannen als vrouwen erg prettig is. Let daarnaast ook zeker op de framehoogte, die moet aansluiten bij de lengte van de benen. In de webshop van Fast & Furious kun je lezen welke framemaat past bij jouw lengte.

Fietsen in de stad of touren

Er zijn speciale tweewielers rijwielen voor in de stad en voor touring doeleinden. Dat betekent niet dat de fiets stopt bij de stadsgrenzen, het houdt in dat de opties toegespitst zijn op een specifiek gebruik voor een maximaal comfort. Bij touring fietsen is het aan te raden een accu met hoge capaciteit te bestellen zodat je lange afstanden kunt overbruggen met trapondersteuning, voor korte stadsritten is dat minder van belang. Ook zijn er transportfietsen, robuuste tweewielers rijwielen met een handig rek aan de voorzijde en verder weinig tierelantijnen.

Tweewielers rijwiel leasen of kopen?

De aanschafprijs is vaak de grootste drempel om overheen te komen, met een lease contract kun je die pijn wegnemen. Je zult immers jarenlang met plezier willen rijden, met een fiets leasen kun je de kosten spreiden. Zo hoef je niet genoegen te nemen met een fiets van mindere kwaliteit waar je niet optimaal van zult genieten.

Bij Fast & Furious kiest de klant zelf voor kopen of leasen, bekijk direct de mogelijkheden in de webshop.