Wake-up light

Ik had er altijd erg veel moeite mee om ‘s ochtends mijn bed uit te komen. Totdat ik een wake-up light probeerde!

Eerste gebruik

Zonder al te veel verwachtingen heb ik er één aangeschaft en geprobeerd. Ik schrok altijd enorm van mijn wekker en stond na het wakker worden dan ook gelijk ‘aan’. Rustig wakker worden was er niet bij en ik had het idee dat ik daardoor de dag al moe begon. Toen ik de wake-up light voor het eerst gebruikte was ik gelijk om. Ik werd ontspannen wakker, waardoor ik veel relaxter aan mijn dag begon! Dit zorgde ervoor dat ik veel productiever was door de dag heen, en veel minder moe.

wake-up light

De werking

De wake-up light geeft een geleidelijk licht, afgesteld op de tijd dat je wekker zou gaan. Doordat het licht steeds iets feller wordt, is deze vergelijkbaar met een zonsopgang en reageert je lichaam hier op door rustig te ontwaken. Je wordt op die manier als het ware voorbereid op het wakker worden. De verleiding om toch iets langer in bed te blijven liggen is hierdoor ook een stuk kleiner omdat je lichaam al ontwaakt is.